top of page

WIE ZIJN WE EN
WAT DOEN WE?

SDG.png

Vayamundo Business Houffalize is onderdeel van Vayamundo Houffalize, dé toonaangevende vakantieclub in Wallonië die sinds vorige eeuw vooroploopt in sociaal toerisme. Vayamundo Houffalize zet zich actief in voor duurzame ontwikkeling, zoals blijkt uit hun betrokkenheid bij de Agenda 2030 van de Verenigde Naties en hun inspanningen om bij te dragen aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Deze inzet werd trouwens erkend met de SDG Pioneer Award.

Vayamundo Houffalize streeft ernaar om meer te zijn dan alleen een locatie voor seminars en incentives; ze willen een inspiratiebron zijn voor duurzaamheid en een positieve impact op de wereld hebben, met de hulp van gasten, medewerkers en directie.

Het hotel, oorspronkelijk bekend als Ol Fosse d'Outh, opende in 1978 de deuren en is nu één van de grootste congrescentra in Wallonië met een capaciteit van 750 personen. Gelegen aan de oevers van de Ourthe, nabij de afrit Houffalize, biedt het een unieke combinatie van zakelijke faciliteiten, accommodatie en gastronomische ervaringen, allemaal midden in de natuur.

CIFAL Flanders_SDG Pioneer_Horizontal_Web.png
SDG.png

PEOPLE

Icon_People.png
1 no poverty.png
2 zero hunger.png
4 quality education.png
5 gender equality.png
3 good health weel being.png

PROSPERITY

Icon_Prosperity.png
7 affordable clean energy.png
9 industry innovation infrastructure.png
10 reduced inequalities.png
11 sustainable cities and communitie.png
8 decent work economic growth.png

PEACE

Icon_Peace.png
16 peace justice strong institutions.png

PARTNERSHIP

Icon_Partnership.png
17 partnerships for the goals.png

PLANET

Icon_Planet.png
6 clean water sanitation.png
12 responible consumption and production
14 life below water.png
15 life on land.png
13 climate action.png

SDG staat voor ‘Sustainable Development Goals’ ofwel Duurzame Ontwikkelings-doelstellingen. 17 Doelstellingen door de Verenigde Naties opgesteld die gekoppeld worden aan een actieplan om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen.

Een stuurgroep onder leiding van Peter Wollaert -Fellow UNITAR & Gedelegeerd Bestuurder CIFAL Flanders- werkt volop aan het dossier wat daarvoor nodig is en we hopen binnenkort de status van 'SDG Champion' te behalen.

Ons engagement beperkt zich dus niet enkel tot het organiseren van leuke vakanties, we willen de wereld ook een stukje mooier maken en hopen hiermee een bron van inspiratie te zijn voor allen met dezelfde visie en ideologie.

bottom of page